Înotul în Apă Rece

Înotul în Apă Rece: O Soluție Posibilă pentru Simptomele Menopauzei

Un studiu recent realizat de cercetătorii de la University College London (UCL) oferă speranță nouă femeilor care se confruntă cu simptomele menopauzei. Conform acestui studiu, înotul în apă rece poate reduce semnificativ simptomele psihologice și fizice ale menopauzei.

Studiul a implicat participarea a 1114 femei care obișnuiesc să înoate în apă rece. Majoritatea acestor femei se încadrează în grupa de vârstă 45-59 de ani. Din rândul participantelor, 758 de femei aflate în perioada menopauzei au raportat simptome precum anxietate, dificultăți de concentrare, valuri de căldură și transpirații nocturne. Conform sondajului, 46,9% dintre ele au experimentat efecte de reducere a anxietății prin înotul în apă rece, iar 34,5% au observat o atenuare a schimbărilor de dispoziție. În plus, o cincime dintre femei au raportat o reducere a transpirațiilor nocturne, iar 31,1% au observat o scădere a valurilor de căldură.

Studiul a mai arătat că dintre femeile analizate, 711 au raportat probleme menstruale, cum ar fi oboseală, anxietate, schimbări de dispoziție, somn perturbat și iritabilitate. Aproape jumătate dintre participante (46,7%) au simțit o îmbunătățire a anxietății lor prin înot, iar 37,7% au remarcat o diminuare a schimbărilor de dispoziție.

Cercetătorii sugerează că femeile care înoată mai des sau pentru perioade mai lungi de timp sunt mai susceptibile de a experimenta o reducere a simptomelor lor. Joyce Harper, profesoară la UCL și autoarea principală a studiului, a subliniat că efectele benefice ale apei reci asupra stării de spirit și reducerii stresului erau deja cunoscute. Studiul lor solicită cercetări suplimentare pentru a înțelege mai bine impactul înotului în apă rece asupra simptomelor menopauzei.

sursa: https://globalmozaik.hu/hideg-vizben-uszas-megoldas-a-menopauza-tuneteire/

Citiți mai multe articole interesante în limba maghiară în secțiunea de sănătate a site-ului globalmozaik.hu